Työ

Olen opiskelija. Toistaiseksi epätoivoinen ja katastrofaalinen suhteeni nk. työelämään sisältää pienimuotoisia ekskursioita kirjankustannusalalle sekä jonkin verran journalismia.

Ohessa muutama highlight-hetki.

Olen tehnyt kustannustoimittajan hommia Jyväskylän yliopiston minikustantamo Kampus kustannuksessa vuosina 2005-09, ja vuoden 2008 olin KK:n toimitusneuvoston puheenjohtaja eli johdin (tai puheenjohdin) toimintaa. Sen lisäksi olin jyväskyläläisessä PS-kustannuksessa kustannustoimittajaharjoittelijana kolme kuukautta kevätkesällä 2008.

Nimeni päätyi kahden PS-kustannuksen kirjan lehdille:

  • Riitta Ylikomi & Virve Virta: Raiskaustrauman hoito. Opas CPT-menetelmän käyttöön  • Aulikki Kananoja, Vuokko Niiranen & Harri Jokiranta: Kunnallinen sosiaalipolitiikka. Osallisuutta ja yhteistä vastuutaMitä journalismiin tulee, niin sitä olen aina kirjoitellut lähinnä freelance-pohjalta, joskin vuonna 2007 olin jonkin aikaa nuortenlehti Fleimin kirjallisuussivujen... öhh... muistaakseni "tuottaja". Pian sen jälkeen lehden ilmestyminen loppui, joten en tiedä miten hyvä referenssi tämä nyt sitten on.

Suurin saavutukseni alalla on varmastikin minulle osoitettu lukijapalaute, jonka sain nuortenlehti Music & Missionin julkaisemasta Harry Potter -ilmiötä käsitelleestä artikkelista. Teksti julkaistiin numerossa 5/2005 ja palautekirje numerossa 6/2005. (Toimituksen vastaus ei ole minun käsialaani.)


Mainittujen herkullisten lainausten ydinsisältö:

Matteuksen evankeliumi, 18. luku, jakeet 6-9:

Mutta jos joku johdattaa lankeemukseen yhdenkin näistä vähäisistä, jotka uskovat minuun, hänelle olisi parempi, että hänen kaulaansa pantaisiin myllynkivi ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen.

Voi tätä maailmaa ja sen viettelyksiä! Viettelysten täytyy kyllä tulla, mutta voi sitä ihmistä, jonka kautta ne tulevat! Jos kätesi tai jalkasi viettelee sinua, hakkaa se poikki ja heitä pois. Onhan parempi, että käsipuolena tai jalkapuolena pääset sisälle elämään, kuin että sinut molemmat kädet ja jalat tallella heitetään ikuiseen tuleen. Ja jos silmäsi viettelee sinua, repäise se irti ja heitä menemään. Onhan parempi, että silmäpuolena pääset sisälle elämään, kuin että sinut molemmat silmät tallella heitetään helvetin tuleen.
5. Mooseksen kirja, 18. luku, jakeet 9-12:

Kun tulette siihen maahan, jonka Herra, teidän Jumalanne, antaa teille, älkää ruvetko noudattamaan siellä asuvien kansojen iljettäviä tapoja. Keskuudessanne ei saa olla ketään, joka panee poikansa tai tyttärensä kulkemaan tulen läpi, ei myöskään ketään taikojen tekijää, enteiden tai ennusmerkkien selittäjää, noitaa, loitsujen lukijaa, henkienmanaajaa, tietäjää eikä ketään, joka kysyy neuvoa kuolleilta. Jokainen, joka sellaista harjoittaa, on iljetys Herralle, ja juuri näiden iljettävien tapojen vuoksi Herra, teidän Jumalanne, hävittää ne kansat teidän tieltänne.