Politiikka

Harrastelen ajoittain politiikkaa ja tällä hetkellä vaikutan seuraavissa elimissä:

  • Jyväskylän kaupunginvaltuusto [varajäsen] (2008-12)
  • Jyväskylän kaupungin nuorisolautakunta jäsen (2008-12)
  • Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto (2007-09)
  • Vasemmisto-opiskelijat ry:n liittohallitus (2008-09)

Kunnallispolitiikassa taustaryhmäni Vasemmistoliitto ja JYY-politiikassa Maltillinen äärivasemmisto.

Mielipiteet

Poliittisia näkemyksiäni on tietysti mahdotonta ilmaista tyhjentävästi muutamalla sanalla, mutta periaatteessa lienen jonkinlainen punavihreä vasemmistoliberaali.


Kannatan hyvinvointiyhteiskuntaa, ihmisten välisten taloudellisten (ja muiden) erojen voimakasta tasaamista sekä kaikkien yksilönvapauksien lisäämistä (poislukien ne, jotka tapahtuvat toisten ihmisten tai luonnon kustannukselle). Erityisen vahvasti uskon, että taloudellisen vapauden rajoittaminen (sitähän tuloerojen tasaaminen on) lisää ihmisten muita vapauksia. Ja se kai on nyt sitten se vasemmistolaisuuden ydin.

Kunnallispolitiikka

Olin ensimmäistä kertaa ehdolla kunnallisvaaleissa Jyväskylässä vuonna 2008, ja 131:n äänen saaliilla pääsin vasemmistoliiton kolmanneksi varavaltuutetuksi kaudelle 2008-2012. Vaalipropagandasivuni on nähtävissä täällä, lopullinen tulos täällä ja selvitys vaalirahoituksesta täällä. Vaaliflyerini näytti tältä:


Pääsin myös nuorisolautakunnan varsinaiseksi jäseneksi, mikä oli hienoa siksi, että olin pitänyt kampanjassa nuorten asioita esillä ja niissä on paljon kohennettavaa, ja hieman sopupeliä siksi, että kaikista vasemmistoliiton 12:sta valtuutetusta ja varavaltuutetusta minä olen ainoa alle 30-vuotias.

Yliopistopolitiikka

Olen osallistunut yliopistopolitiikkaan paikallisesti Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnassa ja siellä operoivassa Maltillisessa äärivasemmistossa sekä valtakunnallisemmin Vasemmisto-opiskelijoissa.

JYY:n edustajistovaaleissa olen ollut ehdolla kahdesti, vuosina 2005 ja 2007. Vuonna 2005 sain 16 ääntä ja pääsin varaedaattoriksi, mutta parin toverin valmistuttua siirryin varsinaiseksi edustajaksi. Viimeisimmissä vaaleissa ääniä tuli muhkeat 37 kappaletta, joilla pääsin kirkkaasti läpi. Vuoden 2007 vaalien propagandasivuni löytyy täältä ja mietteitä vaalien tuloksesta täältä.