torstai 3. huhtikuuta 2008

K-pullaa

Jäin eilen matkalla töistä kotiin seurailemaan muutamaksi tunniksi yliopiston kampuksella vallatun talon ympärillä pyöriviä poliiseja ja mielenosoittajia/sivustakatsojia, kun kerran yksi tai kaksi tuttua oli kuulopuheiden mukaan ihan sisällä asti. Asiallahan tässä oli Autonominen tiedekunta -nimellä esiintyvä yhteisö, joka pitää blogiakin. Pienellä sen kommenttiosion pengonnalla päivittyi taas korkea käsitykseni suomalaisesta verkkoyleisöstä, joka kykenee ainoastaan kitkerään ja anonyymiin (eikä aina edes erityisen todenperäiseen) napinaan, joten oli pakko kirjoittaa sinne jotain vähemmän negatiivista, joka vastasi paremmin omia havaintojani eilisestä päivästä.

Avautumiseni siis ikään kuin kommenttina videoon, jonka voi tarkastaa täältä, mikäli se vielä verkossa on. Ja siltä varalta, että kommenttini hautautuu johonkin natsihuuteluun tai joku kokoomushakkeri räjäyttää koko blogin, niin laitan sen vielä tähänkin:

Noh, olin eilen paikalla vain satunnaisena ohikulkijana (vaikka symppaan kyllä valtaajien tarkoitusta), ja täytyy tuota videota nyt syyttää sen verran harhaanjohtavaksi, että kaikki mielenosoittajat eivät suinkaan käyttäytyneet noin. Selvästi päihtyneitä ei ollut yhtäkään, kuten ei myöskään niitä väliteksteissä luvattuja puliukkoja. Kiljulla läträämistäkään en havainnut, ainoastaan yksi opiskelukaverini joi Carlsbergia tölkistä (mutta käyttäytyi kyllä ihan siivosti). Sen sijaan selvästi väsyneitä ja ärsyyntyneitä ihmisiä oli paikalla muutamia.

Toisekseen, käsitykseni mukaan kukaan yleisöstä ei hurrannut poliiseille, vaan tutuille ulos kannetuille mielenosoittajille, jotka vilkuttelivat takaisin.

Noille videopätkille oli valittu vain pieniä yksityiskohtia tapahtumista, ja inserttien ympärille on kirjoiteltu ihan satuja, uskokaa pois.

Bloggaajan kielioppivirheet sen sijaan -- mikäli niihin välttämättä halutaan takertua -- ovat loistava vertauskuva siitä, mitä suomalaiselle yliopistojärjestelmälle on tapahtumassa... :]
JYYkin taisi antaa jonkun nuivan lausunnon (johon ei pääse käsiksi, koska JYYn verkko on alhaalla) rehtorin psyykeä rauhoitellakseen, vaikka minusta ylioppilaskunta voisi julkisesti vaikka vähän moittia Senaatti-kiinteistöjä liiallisesta takertumisesta johonkin käyttämättömään homerotiskoon. Autonomisen tiedekunnan dekaanithan dissasivat paikalla seisoskelijoille jaetuissa flyereissaan JYYtä konsensuspullaa mussuttaviksi nousukkaiksi ja tylsimyksiksi, mistä jotkut ovat kuulemma vetäneet vähän hernettä nieluun, mutta sehän vain vahvistaa esitetyn argumentin.

Ihan hyvin niiden valtaajien olisi voitu antaa paistella siellä tofujaan ja maalailla graffittejaan, jos taloa ei kerran mihinkään tarvita. Itse en koskaan päässyt sisälle asti, mutta luotettavien Villen havaintojen mukaan sieltä olisi kuulemma jokainen myöhäislapsuutensa räiskintäpelejä räpytellyt voinut saada hyviä nostalgiafiiliksiä, ja se olisi ollut jotain se.

0 kommenttia: