maanantai 2. helmikuuta 2009

Poliittinen tilannekatsaus

Harrastin viime viikolla poliittista toimintaa seuraavasti:

1) Keskiviikko: nuorisolautakunnan kokous, jossa päätettiin poistaa nuorisotilojen käyttömaksut nuorisotyötä tekeviltä järjestöiltä ja nuorten omilta ryhmiltä, eikä sitten juuri muuta. Kokous oli uuden lautakunnan ensimmäinen, joten virkamiehet yrittivät takoa lautakunnan jäsenten kalloihin vähän tietoa siitä, että mitä kaupungin nuorisotoiminta oikeastaan on. Lisäksi oli pientä manailua siitä, että vaikka nuorisopalveluihin käytettävä rahoitus per asukas on noussut vanhan kaupungin luvuista, niin Jyväskylä on kuitenkin suurten kaupunkien listan häntäpäässä.

2) Torstai: ylioppilaskunnan edustajiston kokous, jossa estin kahden vuosijuhlien megalomaanistamiseen tähtäävän aloitteen ottamisen käsittelyyn teknisellä verukkeella (aloitteet oli jätetty liian myöhään). Olihan se vähän epäurheilijamaista, mutta vuosijuhlat on kuitenkin yksi suurimmista yksittäisistä vääryyksistä, jotka ylioppilaskuntatoiminnassa ottavat itseäni pattiin, ja niiden käsittelyyn olisi mukava saada valmistautumisaikaa vähän enemmän kuin puoli minuuttia. Lisäksi käsiteltiin paria muuta aloitetta ja päätettiin seuraavan kehy-projektin rahoituksesta. Pitkään aikaan ensimmäinen edustajiston kokous, jossa en ollut yhdessäkään äänestyksessä häviävällä puolella.

3) Lauantai: Vasemmisto-opiskelijoiden hallituksen kokous. Sauhusimme kofeiinipäissä (kahvi keitettiin kattilassa) paperille kannanoton nimeltä Yliopistolain uudistus epädemokraattinen farssi. Se käsittelee yliopistolakia (no shit).

4) Sunnuntai: Vasemmistoliiton Jyväskylän kunnallisjärjestön kokous, jossa päätettiin kanta muutamiin asioihin ja käytiin mielenkiintoista keskustelua.

Sen lisäksi olen seurannut mielenkiinnolla hirveän urkintalain vastaista liikehdintää. Ja otin vihdoin itseäni niskasta kiinni ja irtisanoin Elisa/Kolumbuksen kännykkäliittymäni, koska nettisensuuria kannattavan yhtiöin asiakkaana ei pitäisi olla kenenkään.

Tuli tavallaan aktiivinen olo, vaikkei maailma mitenkään havaittavasti paremmaksi viime viikolla muuttunutkaan.

0 kommenttia: