sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Ilmainen pulla on parasta

Sain Vasemmistoliiton keskisuomalaiselta eurovaaliehdokkaalta Jarmo Ritaselta tarpeettomaksi käyneen vanhan polkupyörän. Jarrut ei toimi kovin hyvin (jos ollenkaan), mutta se on muuten oikein käyttökelpoinen -- tarakka on juuri sopivan kokoinen olutlaatikoiden kuljettamiseen (leveys 27 cm) ja helposti irrotettava valo on kätevä apuväline mm. dyykkaamisessa, jota olen alkanut vastikään satunnaisesti harrastaa.

Äärimmäisen mielenkiintoinen harrastus, muuten. Jätepönttöjen tonkiminen vaikuttaa kyllä noin ajatuksena (ja ihan aktuaalisestikin) vähän vastenmieliseltä, mutta jos käy tuuri ja jaksaa vähän etsiä, niin priimakuntoista syötävää löytyy melkoisesti. Parhaat leipäsaaliit ovat täyttäneet pakastimen puolilleen.

On myöskin sivistävää nähdä, kuinka paljon ruokaa pakataan viimeisen käyttöpäivän päätteeksi ehjissä pakkauksissa jätesäkkiin ja nakataan sekajätteeseen. Oikeastihan ne pitäisi laittaa biojätteeseen, eikä tämä ole nyt pelkkää tutisevien hippien luomuhönötystä, vaan tärkeä asia. Kaatopaikalle päätyvä orgaaninen jäte aiheuttaa paljon enemmän ympäristöhaittaa kuin vaikkapa pakkausjäte, koska muualla kuin kompostissa mädäntyessään siitä erittyy metaania. Omien kokemusteni perusteella sanoisin, että S-ryhmän pikkukaupat ovat jätteiden lajittelussaan kilpailijoitaan lepsumpia, mutta otokseni on aika vaatimaton.

Eilen löysin myös asialle vihkiytyneen foorumin, jossa voi keskustella saaliistaan ja etsiskellä dyykkausseuraa.0 kommenttia: