tiistai 10. toukokuuta 2011

Asiallista maahanmuuttokeskustelua?

Alla mielipidekirjoitukseni sanomalehti Keskisuomalaisessa perjantaina 29.4.2011. Kirjoitin ja lähetin tekstin heti keskiviikkona Hakkaraisen härövideon nähtyäni, mutta perjantaina se ei tietenkään enää tuonut aiheen ympärillä kuplivaan keskusteluun mitään radikaalisti uutta.

Kirjoitus löytyy myös KSML:n verkkosivuilta, jonne lahjomaton Suomen kansa on lähettänyt hienoja ja älykkäitä kommentteja. Ensimmäinen alkaa näin:

Aina silloin tällöin KSML julkaisee opiskelijoiden kirjoituksia, joka panee kysymään, että missäs vaiheessa ne opinnot ovat, meinaatko valmistua ettei käy niin kuin Touko Aallolle, joka joka opiskeli pitkään yliopistossa valtion opintotukivaroin, mutta ei valmistunut koskaan, koska politikoi, ei oikeasti opiskellut.

Mutta tässä siis itse teksti:

Asiallista maahanmuuttokeskustelua?

"Kaikenmaailman muslimit täällä hilluu", kommentoi Helsingin Sanomien videolla tuore viitasaarelainen perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen Suomen maahanmuuttotilannetta.

Turvapaikkaa anovat "neekeriukotkin" joutaisi hänen mielestään käännyttää rajalta takaisin.

Perussuomalaiset maahanmuuttokriitikot ovat vuosien ajan todistelleet, etteivät he ole rasisteja, ja valittaneet, ettei avointa, rehellistä ja asiallista keskustelua pakolaispolitiikasta saa ongelmia hyssyttelevässä Suomessa käydä. Tämäkö sitä asiallista ja ei-rasistista maahanmuuttokeskustelua sitten on?

Perussuomalaisten vaaliohjelma määrittelee puolueen toiminnan taustalla oleviksi arvoiksi muun muassa oikeudenmukaisuuden, inhimillisyyden ja tasa-arvon. Hakkaraisen esiintymisen perusteella näyttää siltä, että tietyt ihmisryhmät ovat perussuomalaisten mielestä sittenkin tasa-arvoisempia kuin toiset.

OSKARI RANTALA
opiskelija ja pätkätyöläinen Jyväskylä

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Neekerit ja muut muslimit ulos Suomesta ja siihen loppuu teidänkin löpinänne rasismista. Olikos sitä rasismia ollenkaan ennen kuin te perhanan viherpiiperöhintit ja hurriperseet aloitte noita mutakuonoja Suomeen haalimaan?

Oskari kirjoitti...

Jahas, jahas. Mukavaa, että pääsin herättelemään asiallista maahanmuuttokeskustelua. XD

Ehdottamasi toimenpiteet ovat (typeryyden lisäksi tietysti) Suomen perustuslain vastaisia ja siten mahdottomia toteuttaa. Joku voisi myös pitää niitä tältä pohjalta suomalaisten perusarvojen vastaisina.

Sikäli mikäli tarkoituksesi on puolustella Neekeriukko-Hakkaraisen (kuten jompi kumpi iltapäivälehti miestä tituleerasi) tai Perussuomalaisten näkemyksiä, niin muistutan, ettei kumpikaan tuollaisia toimia kannata. Eli jos heitä äänestit, niin mokasit.

JT kirjoitti...

Tulen mukaan keskusteluun puoli vuotta myöhässä ja muutaman vuoden vanhoilla linkeillä :)
Nämä vanhat kirjoitukset tulivat vain mieleen sinun postauksesta.

Epäasiallista maahanmuuttokritiikkiä on Perussuomalaisilta kuultu kyllä paljon. Muslimeihin ja tummaihoisiin kohdistuu varmaankin valtaosa epäkohteliaista ja jopa röyhkeistä ja loukkaavista kommenteista. Kohdistuu niitä tosin muihinkin kansallisuuksiin. Joskus törmäsin tuollaiseen mielipidekirjoitukseen. Venäläisenä sitä oli varsin huvittava lukea:
http://satuvirtala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/30563-ryssana-suomessa
Ihmisenä, joka on asunut molemmissa maissa ja jolla on molemmissa maissa sukulaisia ja ystäviä en tiennyt, pitäisikö nauraa vaiko itkeä.

Maahanmuuttokysymys on kuitenkin varsin monimutkainen ja monipuolinen. Asiallistakin keskustelua aiheesta löytyy, tosin seuraava linkki on pikemminkin monologi kuin keskustelu. Valitettavasti alkuperäistä blogia ei ole enää olemassa. Tämä Halla-ahoa kritisoinut kirjoittaja keskittyy lähinnä pakolaisuuden ja islamin käsittelyyn. Monista asioista en ole samaa mieltä, mutta sitä ei voi kieltää, että taso on täysin erilainen kuin monella muulla maahanmuuttokriittisellä:
http://vanhasuomi.blogspot.com/2007/11/epkorrektin-teoria.html