sunnuntai 26. elokuuta 2007

Heihei, Unilinja

Taiteilijaguru Dave McKeanin töitä säilövä nettisivusto Dreamline.nu sulkeutuu parin päivän päästä. McKean on siis se tyyppi, joka on taiteillut taiteen muun muassa Neil Gaimanin sarjakuviin Black Orchid, Mr. Punch, Signal to Noise ja Violent Cases sekä kannet Sandman-sarjaan ja sen Dreaming-spinoffiin, plus kunnioitettavan määrän cd-kansia ja muuta matskua. Nykyään McKean taitaa keskittyä elokuvaan ja animaatioon, ja olihan se Mirrormask ihan nätti leffa. Olisin tosin pitänyt siitä enemmän vähemmillä Gaiman-kliseillä, mutta sehän ei ole ohjaajan vika, ei.

Näemmä Dreamlinea ei pääse katselemaan edes vanhoja sivustoja arkistoivalla Internet Archiven Wayback Machinella, koska Dreamline on webbinilviäisiltä suojattu. Eli voihan jehna, vaikka ehkäpä noistakin kuvista suurin osa löytyy jonkun kiven alta jatkossakin, kun netti tuntuu olevan erilaisia epävirallisia McKean-portfolioita pullollaan. Dreamline oli kuitenkin ehdottomasti sieltä tyylikkäimmästä päästä.

The Art of Dave McKean on toinen hyvä paikka, mutta siellä on näytillä eri juttuja, ainakin Antropomorhik-kalenteri, McKeanin oman Cages-sarjan kannet ja mehevä Skybox Master Series Trading Card Collection. Astetta virallisemmilta ColonyMedian sivuilta löytyy valikoima McKean-taidetta täältä ja täältä, mutta siellä kerrotaan vähän heikonpuoleisesti, että mistä projektista mikäkin kuva on peräisin.

Kuvassa The Particle Tarotin Aurinko.

0 kommenttia: