lauantai 13. lokakuuta 2007

Turhia kolistelematta, niin sanotusti "hissukseen"

Elämä on viime ajat ollut niin syntisen hektistä, että olen saanut kirjoiteltua tänne tasan yhtä paljon (engl. doodley-squat) kuin esseitä odottaville opettajillekin -- suurimpana syyllisenä lähestyvät Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan vaalit. Olen siis vihreän vasemmistoryhmä Maltillisen äärivasemmiston ryhmävastaava ja yleisaktiivi (ja ehdokkaaksihan ehdit vielä, mikäli ilmoittaudut seuraavien 36 tunnin aikana, kts. ohjeet).

Kaiken kiireen keskellä haluaisin kuitenkin käyttää hetken promotoidakseni naapurini taiteellista uraa. Sain häneltä tiistaina kirjeen, joka osoittaa selkeää potentiaalia. Itse en olisi saanut runoiltua puoltatoista A4-arkillista tällaisesta aiheesta. (Paperissa on muuten vesileimana Suomen vaakuna, vuosiluku "1990" ja teksti "TERVAKOSKI 2", eli puitteet on muutenkin hyvät.)

Se kuuluu näin:

Huomenta!

Tämä on sinulle, "yöenerginen" asukas, joka niin tarmokkaasti touhusit yli puolenyön ja kävit nukkumaan vasta puoli yhden jälkeen yöllä.

Jos olen erehtynyt ja pudottanut tämän kirjeen väärästä postiluukusta, niin toimita se siinä tapauksessa kerrosta ylemmäksi.

Eipä ole aikaa paria viikkoa kauempaa, kun isännöitsijä pyysi huomioimaan "yöliikkumiset". Mutta vielä kerran, jotta tietäisit:

Kun naapurisi käy nukkumaan "normaaliin" aikaan (mitä vanhemmaksi tulee, sen aikaisemmin) ja äänet omassa asunnossa hiljenevät, niin miltei kaikki naapurien äänet kantautuvat talon rakenteita ja hormikanavia pitkin "omalle puolelle". Ja sen tähden "yö rauhan" huomioiminen on tärkeää.

Jokaikinen kantapääsi kajahdus lattiaan, tuolin siirto, valokatkaisijan napsahdus, verhojen kiskaisu, kaapinoven kolahdus, sähkövatkaimen ääni, puhumattakaan parvekkeen oven kolahduksesta, wc-istuimen kiskaisua seuraava kolahdus kantautuu kirkkaasti lattia/seinärakenteiden läpi. Kun nyt viimeistään tämän tiedät, niin voisitko edes yrittää klo 22 jälkeen huomioida, että mitä teetkin, niin tee se maltillisesti, miettien että se tapahtuu "vähin äänin" turhia kolistelematta, niin sanotusti "hissukseen", jotta naapurisi saa nukkua. Minun herätyskelloni soi useimmiten klo 06, enkä jaksaisi valvoa yli puolilleöin. Sama koskee meitä muita aamulla ennen klo 07.00. Sitä ennen meidän vastuulla on antaa aamu-unisten nukkua rauhassa.

Hyvää Päivää toivottaen
alakerran Riitta


0 kommenttia: