torstai 8. marraskuuta 2007

Hyviä lampaita edustajistoon

JYYn edustajistovaalien äänet selvisivät keskiviikon ja torstain välisenä yönä, ja lopputulos on se, että Maltillinen äärivasemmisto nettosi 188 ääntä ja kolme edaripaikkaa. Suunniteltua yhtä lisäpaikkaa ei tullut, mutta ei myöskään tappiota. Vasemmiston yhteisen vaalirenkaan toinen osapuoli eli sosialistiopiskelijat nousi kuitenkin riemastuttavasti äänikynnyksen pimeältä puolelta päivänvaloon ja saalisti yhden edustajanpallin.

Grönioni (vihreät) [+4] vei murskavoiton myöskin nousussa olleiden kokoomuksen [+1] ja keskustan [melkein +1] nenän edestä, kun taas alaspäin tulivat kristilliset [-2], demarit [-3] ja ne paremmat sitoutumattomat [-1 ja -1]. Demarien retkahduksesta huolimatta punertavia ja vihertäviä tyyppejä on uudessa edustajistossa enemmän kuin vanhassa, joten ei tämä ole huono tulos ollenkaan.

Vaalit olivat nyt joka paikassa, ja valtakunnallisesti vasemmisto-opiskelijat (5,6%) nousi neljänneksi suurimmaksi poliittiseksi ryhmäksi ylioppilaskuntien edustajistoissa ohi demariopiskelijoiden (3,5%), eivätkä keskustaopiskelijatkaan (5,9%) ole kuin muutaman hassun desimaalin päässä. Hyvä hyvä.

Etukäteen pelkäsin vähän oman äänipottini puolesta, koska olin haalinut kavereita ehdolle niin paljon, ja kirjallisuuden opiskelijoita onnistuivat rekryämään listoilleen muutkin ryhmät, mutta lopulta uurnien onkaloista löytyi kuin löytyikin muhkeat 37 ääntä numerolle 15. Kiitoksiapaljon.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut vielä tätäkin kautta, jos Reetta ei sattunut sanomaan. :)

Hihi!

Anonyymi kirjoitti...

Lämpimät onnittelut hienosta vaalituloksesta ja komeasta äänisaaliista!
Hienoa, että sinut valittiin, sillä lienet yksi valistuneimmista ehdokkaista - ja nyt siis edustajista. Mainiota! (Vai pitäisikö sanoa MÄÄiniötä?)