sunnuntai 16. joulukuuta 2007

Vesiputoustyyliarkkeja

Olen jo hetken aikaa halunnut vääntää Bloggerin grafiikkaa ja erityisesti nahkeita värejä vähän parempaan suuntaan, mutta olin aiemmin aina lykännyt tuonnemmaksi painisessiota monimutkaisen oloisen lähdekoodin kanssa. Kaiken muun lisäksi tässä templatessa on nuo kulmien pyöristykset, joten taustaväriä ei voi noin vain käydä vaihtamassa, vaan se vaatii muutaman ylimääräisen hetken naputtelua. Lisäksi tein paljon pienempiä säätöjä, joita tuskin kukaan edes huomaa.

Lopputulos on varsin tyydyttävän oloinen, vaikka itse sanonkin. Asiaa auttoivat pari CSS-opasta, joita olen nyt viikonloppuna selaillut. Kun nyt kerran tuli niistä puhe, niin voisin saman tien kehaista varsinkin Sitepoint-sivustoa pyörittävien Rachel Andrew'n ja Dan Shaferin lumoavan tehokasta HTML Utopia: Designing Without Tables Using CSS -teosta. Nyt tiedän aiheesta enemmän kuin haluaisin.

Päivittelyn ajan blogi oli salasanalla suojattu. Toivottavasti kovin monet kymmenet tuhannet kansalaiset eivät yrittäneet käydä sillä välin ja pettyneet pahoin.

1 kommenttia:

Katya kirjoitti...

Morjens!

Voitko kertoa, miten sait blogin salasanan taakse? Minä kun en siinä onnistu mitenkään..

Kiitos! :-)