maanantai 17. maaliskuuta 2008

Hyi hyi

Lauantai-iltana vietettiin Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan vuosijuhlan kanssa samanaikaisesti "Köyhän kansan vuosijuhlaa", joka kokosi parhaimmillaan jopa kahdeksan henkeä samanaikaisesti Agoran ulkopuolelle mielenosoituskylttejä heristelemään.

"Eivätkö rahat riitä Jyyn vuosijuhliin? Ei hätää, juhlimaan pääsee silti", argumentoi kokouskutsu. "Köyhän kansan vuosijuhliin on tervellut jokainen oppiarvosta, rahatilanteesta, puvun omistamisesta, etikettitietoisuudesta tai muista konservatiivisista jaotteluperusteista riippumatta. Tämä on kyseenalaisen ylioppilaskuntaeliitin sijaan itse kansan syvistä riveistä noussut kansanomainen juhla, jonka tehtävänä on viihdyttää kansaa, kansan voimalla ja kansan parhaaksi. [--] Heitä siis ylioppilaslakkisi, tohtorinmiekkasi ja muut elitistis-maskuliiniset vallan symbolisi nurkkaan ja saavu juhlimaan todellisen kansan ja aitojen opiskelijoiden pariin."

Ruoka ainakin oli parempaa kuin sisällä Piatossa, jossa olijat joutuivat nälkäisinä killistelemään lasin lävitse, kuinka köyhä kansa pisteli poskeensa muun muassa ilmakuivattua kuuttia, pariloitua kiinanjokidelfiiniä, friteerattua valkoselkätikkaa, Romanovin papanoita sekä pullokaupalla Château de Kortepohjaa.

Illan mittaan sisälläolijat osoittivat meille suosiotaan, soittivat muutaman kannustuspuhelun ja kävivät välillä tervehtimässäkin. Ennen saapumistani tapahtuman osanottajat oli kuulemma ehditty jo toivottaa matkalle Palestiinaan, mutta hämäräksi jäi, oliko alkuperäinen tarkoitus se, että saataisiin Lähi-idän ongelmat kuntoon, vaiko että Israelin valtio heittäisi meidät vankilaan kidutettaviksi, emmekä voisi sieltä käsin loata vuosijuhlaa tämän enempää.

Oli miten oli, alla muutama kansanomainen valokuva tapahtumasta. Luvattu Muammar Gaddafi -demokratiapalkinto taisi muuten jäädä kaiken kiireen keskellä jakamatta, ellen aivan väärin muista.

"Tämä on sitä vähemmän farssi, mitä enemmän me olemme humalassa", totesi kapinajohtaja Joonatan Virtanen jo alkuillasta.
Hallitus heiluttaa tupakkaa ja partaradikaali punalippua. Jarno Miettinen näyttää siltä, kuin suunnittelisi "jotain sabotaasia".Edustajiston puheenjohtaja Tiina Juujärvi on huolissaan palelevista mielenosoittajista, vaikka luulen, että tässä kuvassa kaikkia muita paleltaa paljon enemmän.
Ruskea sana on "tulosjohtaminen".
Opintorahamielenosoituksista nyysityssä banderollissa lukee "Kaikilla vain ei ole varaa", ja se on yllättävän monikäyttöinen fraasi kaikenalaisten tyytymättömyyden ilmausten ohessa esitettäväksi.Byrokraatit ulos ja aristokraatit lihoiksi.
Pääsihteeri Hautamäki liittyy mellakoitsijoihin ja vaatii JYYn elitistis-imperialistis-nationalististen vuosijuhlien lakkauttamista sekä uusliberalistisen aineksen pikaista eliminointia.


0 kommenttia: