perjantai 1. elokuuta 2008

Whine, whine, all you people do is whine

Aurinko paistaa ja sisällä on liian kuuma, enkä voi avata ikkunaa tai mennä ulos, koska (1) kärsin heinäallergiasta ja (2) lähimetsästä kantautuva ralliautojen melu ottaa päähän vielä enemmän kuin hiostava ilma. Epäilen, etten myöskään halua tavata yhtäkään ralleja katsomaan tulvivista neandertaaleista (paitsi ne kaksi, jotka ovat luonani yötä ja ovat oikeastaan ihan ok).

Toisaalta ralliantipatia on luultavasti vain psyykkinen defenssi, jolla peittelen alemmuudentunnettani siitä, etten osaa itse ajaa erityisen hyvin. Mahdollisesti väheksyn rallituristeja vain siksi, etten itse ole kiinnostunut samoista asioista kuin he (onko muka mitään rationaalista syytä pitää enemmän kirjallisuudesta ja tietokoneista kuin autourheilusta?). Galaktisessa mittakaavassa yksien rallikisojen aiheuttama saaste (perinteinen ruikutuksen aihe) on varmasti aika pientä verrattuna vaikka niihin päästöihin, joita suomalaisten rantalomamatkailu, yksityisautoilu, omakotitaloasuminen ja muut harhaiset kulutustottumukset aiheuttavat.

Ja tietysti autourheilua voi vastustaa vielä silläkin klassisella verukkeella, ettei se ole "urheilua", mutta sen vetäminen tähän mukaan olisi vähän tekopyhää, koska en pidä mitään muutakaan urheilua (muutamia viihdyttäviä joukkuepelejä lukuun ottamatta) erityisen suuressa arvossa. Mitä väliä sillä on minkään kannalta, jos pystyy hyppäämään tai heittämään keihästä/kuulaa/kiekkoa/moukaria vähän pitemmälle tai juoksemaan/kävelemään/uimaan/laskemaan mäkeä (tai mitä näitä nyt on) vähän nopeammin kuin kaikki muut maailmassa? Eipä juuri mitään.

Jos ajatellaan lajeja sinänsä, niin ideatasolla arvostan luultavasti enemmän sitä, että kilpailija osaa käyttää jotain apuvälinettä johonkin tarkoitukseen (vaikka nyt sitten ajaa sitä autoa) paremmin kuin kukaan muu kuin että olisi puhtaan fyysisesti paras. Huippuyleisurheilijaksi voi tuskin päästä, ellei satu olemaan oikeanlaista ruumiinrakennetta, elimistöä, aineenvaihduntaa ja muuta. Eli yleisurheiluhan se luolamiesmäisempää näistä kahdesta on.

(Jos sitten edetään ylemmäs arvostuspyramidissani, niin kilpailumuotoisista toiminnoista rankkaan autourheilua paaaljon korkeammalle kaikki mahdolliset älylliset pelit. Jos maailmassa olisi oikeutta, niin shakista, gosta, pokerista ja Halo 3:sta (tai mikä nykyisin onkaan the multiplayer-räiskintäpeli) tehtäisiin olympialajeja oitis ja Olympoksen rinteiltä heitettäisiin menemään kaiken maailman turhanpäiväiset kolmiloikat ja seiväshypyt. Ja rallikisatkin voitaisiin ratkaista simulaattorilla.)

Ähhh, xitut, meni liian syvämietteiseksi. Takaisin helppoon ja yksinkertaiseen ralliangstiin: Hoi, kaikki neandertaalit, painukaa helvettiin minun kaupungistani ja viekää autonne mennessänne. Onneksi ulkona näyttää satavan, eli (1) ei ole niin kuuma, (2) autojen ääntä ei kuulu ja (3) te typerät rallituristit kastutte.

0 kommenttia: