maanantai 24. elokuuta 2009

Kyber-Klux

No niin. Olen aloittanut siviilipalveluksen Tampereella ja rahdannut 40% vaatteistani, 5% kirjoistani ja 50% kahvinkeittimistäni Härmälän opiskelijatalon toisen kerroksen ahtaahkoon yksiöön, jonka Tampereen yliopiston ylioppilaskunta asunnokseni osoitti. Pientä pakettiauton ajelua ja toimistossa päivystämistä lukuun ottamatta kaikki hommat ovat olleet oikein mukavia, eikä tässä vaiheessa yhtään kauhistuta, että tätä pitäisi jatkaa 11 kuukautta.

Ja oikeasti -- kuka voi sanoa pahaa sanaa työstä, jossa ensimmäiseksi laitetaan kirjoittamaan retrohypejuttua Action Force -sarjakuvasta?

(Action Force / G.I.Joe oli ensimmäinen sarjakuva, josta lapsena toden teolla innostuin. Keräsin kaikki Suomessa ilmestyneet lehdet, ja -- kuten niitä viikonloppuna selaillessani huomasin -- muistan edelleen massiivisen määrän juonenkäänteitä ja jopa vuoropuhelurepliikkejä ulkoa.

Äkkäsin PirateBaystä myöskin kaikki lehden amerikkalaiset alkuperäisnumerot sisältäneen torrentin, ja olin haljeta nostalgiasta lukiessani suomalaisissa lehdissä julkaisemattomia tarinoita. Hädin tuskin muistin maanantaina mennä taas töihin.)

Mutta vähät siitä, mitä olen muualle kirjoitellut. Tarkoitukseni oli kirjoittaa tänne pakolaisista ja Jussi Halla-ahosta.

Satuin nimittäin googlaamaan asuinpaikkaani eli mainittua "Härmälän opiskelijataloa". Sain tulokseksi Homma-foorumin turvapaikkakeskusseurantathreadia ja samanhenkistä Vastaanottokeskusinfo-sivuston maahanmuuttomehutusta. Alakerrassa talon päädyssä ilmeisesti asuu maahanmuuttajia.

Selasin huumorintajun heiketessä muutamat sivut Halla-aho Jugendin kokoamia lehtileikkeitä ja maahanmuuttokriittistä ("mutta siis eihä me niinku mitään rasisteja") hourintaa tyyliin:

Tervetuloa Ruovedelle.Viihtyvyys on mennyt täysin kun ei tunne enää edes asuvansa Suomessa.Ihmettelen vaan että kuka enää haluaa tulla Ruoveteen kesälomallaan,mökkeilemään tai asumaan kun rauhallinen idylli on tuhottu täydellisesti.

Ja sitten:

Sitä saa mitä tilaa..

Ja linkki Ilta-Sanomien pahoinpitelyuutiseen. Ja sitten sivukaupalla lisää sitä samaa. En osaa päättää, ottaako enemmän päähän se, että tuollaisia ihmisiä on olemassa ylipäätään, vaiko se, että ne ovat silloin tällöin huolissaan ihan oikeasta asiasta (eli suomalaisen sosiaalipolitiikan suunnasta), mutta tuhlaavat energiansa jostain niin turhanpäiväisestä asiasta kuin pakolaisista, kehitysavusta ja moskeijoista vaahtoamiseen.

Päivän Hesarissa kerrottiin, ettei Jussi Halla-aho ole käyttänyt valtuustossa yhtään puheenvuoroa, ja Homma-foorumilla puhutaan siitäkin. Tietysti hyvin asiantuntevaan sävyyn.

Jussi ei tosiaan ole mikään pälättäjä vaan puhuu vähän mutta asiaa,

toteaa nimimerkki "IDA", ja "Teemu Lahtinen" säestää:

Minusta se on positiivista, että tuli taas vähän julkisuutta :) Jos Jussi olisi pitänyt pari-kolme puhetta valtuustossa, ei tätäkään uutista olisi tehty.

2 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Yliopisto-opiskelijana luen Aviisin aina kun sen käsiini saan, tilaamaan en ole vielä ryhtynyt. Odotan mielenkiinnolla juttujasi!

Oskari kirjoitti...

Mahtavaa, mahtavaa.

Kauan ei tarvitse odotella. Ensi viikolla tähän aikaan uunituoreet lehdet on ilmestyneet telineisiin.