keskiviikko 24. lokakuuta 2007

Teledemokratiaa

Selvitin edustajistovaalien vaalikoneella omia mielipiteitäni lähimpänä olevat ehdokkaat:

1. Katja Oranen / numero 14 / 93.06%
Maltillinen äärivasemmisto - Mää

2. Oskari Rantala / numero 15 / 92.75%
Maltillinen äärivasemmisto - Mää

3. Tytti Lindeberg / numero 11 / 91.10%
Maltillinen äärivasemmisto - Mää

4. Reetta Antikainen / numero 4 / 90.91%
Maltillinen äärivasemmisto - Mää

5. Anni Wallenius / numero 17 / 89.34%
Maltillinen äärivasemmisto - Mää

6. Nina Lindberg / numero 66 / 86,79%
Demariopiskelijat

7. Kalle Sumelles / numero 81 / 86,11%
Demariopiskelijat

8. Saana Wolff / numero 89 / 82.16%
Demariopiskelijat

9. Kirsi Ahonen / numero 3 / 81.16%
Maltillinen äärivasemmisto - Mää

10. Juha Koljonen / numero 136 / 80.71%
Pörssi & Dumppi

Olisin kuvitellut, että kymmenen joukkoon olisi sopinut joku grönionin tyyppi, mutta eipä näköjään. Muitakin mielenkiintoisia muutoksia on tapahtunut parissa vuodessa. Kun kokeilin konetta viime vaalien kieppeillä, ehdokas Rantala oli muistaakseni sijalla 7 tai 8 tai jotain, eikä siellä kyllä mitään pörssiläisiä silloin näkynyt. Tämähän tarkoittaa, että hra. Koljonen on kanssani enemmän samaa mieltä kuin valtaosa Mään ehdokkaista. Mutta eipä siinä mitään, ihan asiallisia vastauksia sieltä löytyy (kehitysyhteistyötä nyt lukuun ottamatta), ja sehän on Dumpin viinivastaavakin.

Listan häntäpään nimistä sen sijaan olisin pystynyt arvaamaan kolme, ja puoluekannan muiltakin. Jumbosijoilta löytyy kokoomusopiskelijoiden troikka:

206. Ilkka Viitanen / numero 206 / 33.09%
207. Heikki Sivonen / numero 202 / 31.34%
208. Eero Tikka / numero 203 / 30.08%
209. Antti Vesala / numero 205 / 29.35%
210. Mikko Oksanen / numero 185 / 28.17%

Vaalikone olisi kyllä voinut olla parempikin. Minkä tähden kaikkia kahtasataa ehdokasta ei voi saada kerralla näkyviin mieluisuusjärjestyksessä? Ja miksei se kone voisi saman tien laskeskella, että minkä ryhmien keskimääräisiä mielipiteitä omani ovat lähimpänä (ja mitkä ylipäätään ovat ryhmien keskimääräisiä mielipiteitä)?

Pöh-pöh. Olisi ollut hauska tietää.

Kuvassa kolmen kärki. Ehkä se on tuo vihreä lippalakki, joka niin vetoaa.

4 kommenttia:

Katja Oranen kirjoitti...

Hahaaa, mä oon enemmän samaa mieltä sun kanssa kuin sä itsesi kanssa!

Antti Vesala kirjoitti...

Moi. Olemme "pohjaviisikon" kesken noteeranneet tämän tuloksen ja merkinneet sen tiedoksi hyväksyvän hyrinän säestyksellä.

Oskari kirjoitti...

Voin riemastuttaa sua vielä lisää. Kun kokeilin konetta tarkalleen omilla vastauksillani, niin olet kaikista viimeisenä (vaikka prosenttiosuutesi onkin muutaman desimaalin parempi).

Tässä virallisemmassa kymmenen kärjessä on viisi määläistä, kaksi demaria, kaksi poikkitieteilijää ja yksi grönionilainen.

Antti Vesala kirjoitti...

Heh, aina paranee! :)

Minä taas joudun tässä mielessä tuottamaan hienoisen pettymyksen, koska tarkalleen omilla vastauksillani sain häntäviisikkoon kaksi demaria, yhden sosialistiopiskelijan, yhden määläisen ja yhden grönarin (viimeisenä), mutta sinä et ollut se määläinen.

Kärkikympissäni oli koko sinun pohjaviisikkosi, ja lisäksi yksi kepulainen ja neljä PD-läistä. Huomionarvoista on, että kärkikymppini PD-läisistä yksi on demariopiskelijoista tuttu henkilö.

Listallani kakkosena oleva henkilö sai muuten vain reilut 73 prosenttia "oikein", eli ajattelussani on ilmeisesti jotain perustavalla tavalla vinksallaan. Omatkin jäävät noin kauas.