sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Edelleen elossa ja Godzilloissa

Enpäs ole kirjoitellut pitkään aikaan. Olin vähän sairaanakin. Ja olen harrastanut yhdistystoimintaa ja vähän vaatimatonta aktivismiakin (sekä ajankohtaisten yliopistouudistusten että Jyväskylän keskustaan kaavaillun uuden parkkihallin tiimoilta) . Ja kirjoittelin yhteen lehteen juttua yhdestä kirjasta, joka kertoo tyypistä, joka yrittää elää kaikkien Raamatun ohjeiden mukaan vuoden (kasvattaa parran, ompelee vaatteisiinsa tupsut, eikä käytä vaimonsa kanssa samoja tuoleja kuukautisaikaan).

Ja semmoista.

Olen myöskin yrittänyt tutustua nettisarjakuvaskeneen, mikä on pitänyt varsin tehokkaasti huolta lopusta vapaa-ajastani tietokoneen ääressä.

Mikäli saan suositella, niin täräyttävimpiä ovat A Softer World, Diesel Sweeties, Little Gamers sekä Twisted Kaiju Theater (josta kuva).

3 kommenttia:

Timo kirjoitti...

Minäkin pääsin kommentoimaan suunniteltua parkkihallia Tv Jyväskylän katugallupiin. Luonnollisesti pidin tärkeänä, että keskustaan pääsee henkilöautolla. :D

No, mainitsin minä uhkana sen, että ainahan on vaarana, että käy niin kuin Saksassa, jossa se arkistorakennus sortui, kun lähelle rakennettiin jotain metrotunnelia tmv.

Mutta totuushan on se, että suuri salaliitto tai illuminaatti pyrkii rakentamaan näitä parkkihalleja jokaisen kaupungin keskustoihin, koska se on osa turvallisuuspolitiikkaa: parkkihallit toimisivat hyvin myös väestönsuojina. Nykyisin käytettävissä olevat väestönsuojat eivät missään kaupungissa ole lainkaan riittäviä, jos tarvetta tulisi. Siksi kai näitä maanalaisia halleja ja tunneleita ollaan nyt kiireen kaupalla tekemässä vähän joka kaupunkiin, Jyväskylä ei ole suinkaan ainoa. Ainakin Oulussa on samasta asiasta väännetty jo pitkän aikaa.

Minä kyllä periaatteessa kannatan noita. Esimerkiksi Ateenassa oli todella kätevää liikkua maan alla metroaseman kautta kävellen: siinä vältti maanpäällisen ruuhkan, saasteen ja auton alle jäämisen. Metrotunneleissa oli myös kätevät kyltit, jotka ohjasivat putkahtamaan maan päälle oikeaan suuntaan. Maan päällä meinasi aina olla eksyksissä. Käypäs kokeilemassa maan alla suunnistamista Omonia- tai Syntagma-aukioilla Ateenassa. On se niin kätevää, kun voi kävellä katujen alla.

Jos asiaa ajattelee turvallisuusnäkökulmasta, niin millä perusteilla vasurit vastustaisivat maanalaisia monitoimihalleja, jotka saattaisivat toimia myös väestönsuojina? HALUATTEKO TE TAPPAA MEIDÄT KAIKKI?? :D :D

Oskari kirjoitti...

Kyllä halutaan.

Anonyymi kirjoitti...

Terve!

Olen lukenut blogiasi, hyvää tekstiä on!
Kiinnostaisi kuulla mielipiteesi siviilipalveluksesta/totaalikieltäytymisestä? Oletko itse käynyt armeijan vai minkä? Pitäisikö sivari lyhentää kuuteen kuukauteen? JA NIIN EDELLEEN :)