maanantai 27. lokakuuta 2008

131 x 550 = 72050

Vaalit on käyty ja ääniä ropisi laariin 131 kappaletta, mikä riitti näissä olosuhteissa vasemmistoliiton kolmannen varavaltuutetun paikkaan. Jäin listan seuraavaksi parhaasta sedästä vain viisi ääntä.

Suuri kiitos joka ikisestä äänestä. Mahtavaa tietää, että näin moni ihminen pitää minua parhaana naamana melkein 600:sta ehdolla olleesta, kun sen lisäksi oli vielä aika paljon "voisin-muuten-äänestää-mutta-olen-kirjoilla-Äkäslompolossa" -osastoa sekä "voisin-muuten-äänestää-mutta-listan-keski-ikä-pelottaa" -osastoa. Ylen tilastojen mukaan ääniä tuli jopa Säynätsalosta, Tikkakoskelta ja Vaajakoskelta (alueita, joilla en ole ikinä edes käynyt).

Lopullinen vasemmistoliiton tulos oli siis kuusi paikkaa, vaikka parhaimmillaan oltiin ääntenlaskennan väliaikatilastoissa saamassa seitsemän. Yhdessä vaiheessa minä olin minuutin tai kahden ajan kiinni viimeisessä valtuutetunpallissa, mutta se taisi johtua siitä, että ylioppilaskylän alueen äänet räpsähtivät kerralla rekisteriin.

Ikävämpää on puolestaan se, että vasemmistoliitto on ainoa valtuustopuolue (yhden naisen SKP:tä lukuun ottamatta), josta läpi ei läväyttänyt yksikään alle 30-vuotias, vaan nuorin tyyppi on peräti 45. Lisäkseni nuorista ehdokkaista kukaan muu ei ikävä kyllä päässyt varallekaan.

Yritän kuitenkin päästä kaikin voimin vaikuttamaan vaalisivuillani listamiini asioihin niin paljon kuin se on näistä lähtökohdista mahdollista. Monien ehdokkaiden ainoastaan vaalienalusaikaa varten kyhätyt kampanjablogit ja -sivustot varmaankin katoavat aikanaan bittiavaruuden mustaan nieluun, mutta omat tavoitteeni ja mielipiteeni jäävät näkyville myös vaalien väliseksi ajaksi.

Aion myös bloggailla täällä kunnallispoliittisesta harrastelustani, kun aihetta on. Silloin kaikilla teillä 131:llä äänestäjälläni (ja muillakin) on luonnollisesti mahdollisuus heiluttaa kirvestä kommenttiosastolla, ellei käytös miellytä.

Tiivistäen: olen iloisesti yllättynyt ja vielä vähän sekaisin omasta tuloksesta ja hämmentyneen masentunut valtakunnan tilanteesta. Sarjakuvien ystävänä pitäisi tietysti olla hyvillään kokoomuksen vaalikampanjan visuaalisen ilmeen tehosta, mutta tekee tiukkaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä, Osku !

-raija

Oskari kirjoitti...

Danke, hyvinhän se meni.